ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ - ΚΑΣΣΑΡΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ

Τα βατόμουρα είναι πολυετείς θάμνοι,οι οποίοι ανανεώνονται με παραφυάδες κάθε χρόνο και μπαίνουν σε καρποφορία το 2ο κιόλας χρόνο. (Rubus fruticosus)
Αυτό το προιόν δεν είναι διαθέσιμο.
6,00 €
Προσθήκη
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας,
για μεγάλο αριθμό φυτών
συμπληρώστε την ΦΟΡΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ!
Θα σας απαντήσουμε άμεσα.
ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ (Rubus fruticosus)
Μεγάλος θάμνος ή αναρριχώμενος που φτάνει σε ύψος τα 2μ. Έχει πολύ ελαφριά κλαδιά με ή χωρίς αγκάθια και μπορεί σε μικρό χρονικό διάστημα να καλύψει μεγάλες επιφάνειες. Τα άγρια βατόμουρα έχουν αγκάθια στους βλαστούς τους. Κάποια φυτρώνουν άγρια και στη χώρα μας. Τα βρίσκουμε εύκολα στα δάση, στις άκρες των δρόμων, ιδίως των αγροτικών, σε ακαλλιέργητες εκτάσεις, ακόμη και μέσα στις πόλεις γιατί εύκολα πολλαπλασιάζονται με τη βοήθεια των πουλιών που μεταφέρουν τους σπόρους τους.

Είναι ανθεκτικό φυτό και αντέχει στις παγωνιές. Ανθίζει την άνοιξη και δίνει πολυάριθμους καρπούς με γλυκιά υπόξινη γεύση από Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβριο. Το ριζικό του σύστημα είναι πολυετές ενώ οι κληματίδες είναι διετείς. Οι πρώτοι βλαστοί του φυτού βλαστάνουν την άνοιξη και σχηματίζουν ταξιανθίες, οπότε το δεύτερο χρόνο ανθίζουν. Τα φυτά αρχίζουν να παράγουν από το δεύτερο έτος, η παραγωγή αυξάνεται μέχρι το τέταρτο-πέμπτο έτος και παραμένει σταθερή επί 5-7 χρόνια.

Αναπτύσσεται στους περισσότερους τύπους εδάφους, ακόμη και σε φτωχά, προτιμά τα υγρά και καλώς στραγγιζόμενα εδάφη με βασικό pH. Μικρό μέρος των καρπών πηγαίνει για νωπή κατανάλωση. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής πάει στην κατάψυξη ή για μεταποίηση. Οι καρποί χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική, παρασκευή παγωτού, πίτας, προσθετικά σε γιαούρτι, μαρμελάδες, σιρόπια, παρασκευή ποτών, φυσικών χρωμάτων και αρωμάτων.

Τα βατόμουρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Α, C, Ε , Β-καροτίνη, κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο και φυτικές ίνες. Τα οφέλη του καρπού είναι η αντιοξειδωτική του δραστηριότητα, η αντιγήρανση, πρόληψη καρκίνου, καρδιακή και εγκεφαλική λειτουργία, υγεία όρασης και ουροποιητικού συστήματος.

Ποικιλία : Thornless Evergreen

Επιστροφή στο περιεχόμενο