ΣΜΕΟΥΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ - ΚΑΣΣΑΡΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΜΕΟΥΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Φυλλοβόλος πολυετής θάμνος ύψους 1.20-1.50m που παράγει μεγάλους κίτρινους καρπούς.
Αυτό το προιόν δεν είναι διαθέσιμο.
6,00 €
Προσθήκη
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας,
για μεγάλο αριθμό φυτών
συμπληρώστε την ΦΟΡΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ!
Θα σας απαντήσουμε άμεσα.
ΣΜΕΟΥΡΟ (Rubus idaeus)
Είναι πολυετής φυλλοβόλος αγκαθωτός θάμνος με ύψος που φτάνει το 1,20-1,50μ. και παράγει μεγάλου μεγέθους κόκκινους καρπούς το καλοκαίρι. Τα φρούτα είναι μια συστάδα drupelets γύρω από έναν κεντρικό πυρήνα και έχουν γλυκιά και λίγο υπόξινη γεύση. Έχει απλά ή σύνθετα παλαμοειδή φύλλα και λευκά ή κόκκινα άνθη την άνοιξη. Αναπτύσσεται σε ηλιόλουστες θέσεις με μέτρια υγρά ή καλά στραγγιζόμενα εδάφη.Πρέπει να αποφεύγεται η εγκατάσταση του σμέουρου σε χωράφια που είχαν καλλιεργηθεί προηγουμένως με μηλιές, σταφύλια, φράουλες ή σμέουρα, επειδή οι καλλιέργειες αυτές προσβάλλονται από μία κοινή ασθένεια σε όλες, τον «καρκίνο του λαιμού». Τα κατάλληλα εδάφη για την καλλιέργεια είναι τα ελαφρά, με καλή στράγγιση, καλή υγρασία, να είναι πλούσια σε οργανικές ουσίες και ελαφρώς όξινα.

Κλαδεύεται το καλοκαίρι αμέσως μετά την καρποφορία.Στα τέλη του χιμώνα κλαδεύονται τα κλαδιά που έχουν υποστεί ζημιά από την παγωνιά.

Χρήσιμα μέρη του φυτού είναι οι καρποί και τα φύλλα του. Έχει θεραπευτικές ιδιότητες όπως, πρόληψη καρκινωμάτων, ενίσχυση της όρασης, πρόληψη εμφράγματος και δίνει μακροβιότητα. Ο καρπός είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά. Είναι από τα λίγα φρούτα η κατανάλωση του οποίου δεν έχει σημαντική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου του αίματος.

Ποικιλία: Malling PromiseΕπιστροφή στο περιεχόμενο