ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ - ΚΑΣΣΑΡΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ

Αειθαλής θάμνος ή φυτό εδαφοκάλυψης που αναπτύσσεται σε υγρά στραγγιζόμενα όξινα εδάφη. Μεγάλος καρπός, χρώματος κόκκινου. (Vaccinium macrocarpon)
Αυτό το προιόν δεν είναι διαθέσιμο.
6,00 €
Προσθήκη
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας,
για μεγάλο αριθμό φυτών
συμπληρώστε την ΦΟΡΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ!
Θα σας απαντήσουμε άμεσα.
Κράνμπερι (Vaccinium macrocarpon)

Αειθαλής θάμνος ή φυτό εδαφοκάλυψης που αναπτύσσεται σε υγρά στραγγιζόμενα όξινα εδάφη, πλούσια σε οργανική ουσία. Το ύψος του φτάνει τα 30cm. Προτμά ηλιόλουστες θέσεις, αλλά δεν αντέχει σε συνθήκες καύσωνα  και ξηρασίας. Τα λουλούδια του είναι ροζ.
Οι καρπόι κράνμπερι έχουν μεγάλη εμπορική και θρεπτική αξία. Οι καρποί του είνια μεγάλοι, στρόγγυλοι κόκκινου χρώματος και έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνη C. Από πολούς θεωρείται ως "κόκκινος θυσαυρός" επειδή οστιμίζει γλυκά και φαγητά, τονίζει τη γεύση των ποτών, αλλά κυρίως, με τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και καταπολεμά τις λοιμώξεις.. Το κράνμπερι περιέχει προανθοκυανιδίνες, ουσίες που εμποδίζουν την προσκόλληση των βακτηρίων στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης. Ένα με δύο ποτήρια χυμού κράνμπερι την ημέρα συμβάλλουν στην πρόληψη λοιμόξεων του ουροποιητικού, κάτι ιδιαίτερο χρήσιμο για τις γυναίκες που ταλαιπωρούνται περισσσότερο από τέτοια προβλήματα.

Ποικιλία : Early black

Συγκομιδή : Αύγουστο και Σεπτέμβριο


Επιστροφή στο περιεχόμενο