ΚΡΑΝΙΑ - ΚΑΣΣΑΡΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΡΑΝΙΑ

Φυλλοβόλοι κυρίως θάμνοι και μικρά δένδρα που έχουν τετραπέταλα άνθη νωρίς την άνοιξη και μικρούς καρπούς, που πολλές φορές είναι εδώδιμοι, το φθινόπωρο.
Περιορισμένη Διαθεσιμότητα
6,00 €
Προσθήκη
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας,
για μεγάλο αριθμό φυτών
συμπληρώστε την ΦΟΡΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ!
Θα σας απαντήσουμε άμεσα.
Τα κράνα είναι καρποί που χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα για φαρμακευτικούς σκοπούς ιδίως για αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθήσεων, παθήσεων του γαστερο-εντερικού συστήματος, για αντιμετώπιση της δυσπεψίας, αλλά και σαν τονωτικό μετά από κοπιαστικές εργασίες.

Η καλλιέργεια της κρανιάς είναι μία καλλιέργεια που μπορεί να αναπτυχθεί σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως των περιοχών που ευρίσκονται σε υψόμετρο 300-900m. Η κρανιά είναι ένα φυτό που μαζί το ιπποφαές το μύρτιλλο, τις τρούφες κλπ μπορεί να αποτελέσει μία εναλλακτική καλλιέργεια που μπορεί να δώσει εισόδημα στους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Η κρανιά είναι ένα δένδρο που αυτοφύεται στις ορεινές περιοχές της χώρας μας και για τον λόγο αυτό είναι πολύ καλά προσαρμοσμένη στις εδαφοκλιματικές συνθήκες της Ελλάδος. Είναι φυτό που αντέχει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που φθάνουν τους -25οC.

Η κρανιά είναι ένα φυλλοβόλο δένδρο που φθάνει σε ύψος 5-10 μέτρων. Το έδαφος στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί δεν είναι ειδικό. Σχεδόν σε όλα τα είδη εδαφών μπορεί να καλλιεργηθεί η κρανιά. Η κρανία μπορεί να αξιοποιήσει γόνιμα αλλά και λιγότερο γόνιμα εδάφη των οποίων το ρΗ κυμαίνεται μεταξύ 6,0-7,5. Δεν έχει ευαισθησία στα υγρά ή στα ξηρά εδάφη. Στα εδάφη που αναπτύσσεται το ύψος των βροχοπτώσεων είναι μεγαλύτερο των 600mm.

Δεν έχει πολλούς εχθρούς και ασθένειες ώστε να απαιτεί την εφαρμογή πολλών φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων. Για αυτό τον λόγο μπορεί να καλλιεργηθεί σαν βιολογική καλλιέργεια. Η κρανία ανθίζει ενωρίς τον χειμώνα (Ιανουάριο- Φεβρουάριο) πριν από την έκπτυξη των φύλλων τα δε άνθη της είναι μικρά και κίτρινου χρώματος. Η άνθηση της κρανιάς διαρκεί περίπου 45-50 ημέρες είναι δε πολύ όμορφο δένδρο κατά την άνθηση.

Το ξύλο της κρανιάς είναι πολύ σκληρό και έχει μεγάλη αντοχή στην θραύση. Από τα αρχαία χρόνια, λόγω αυτών των ιδιοτήτων του, χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία βελών και δοράτων.

Επιστροφή στο περιεχόμενο