ΙΠΠΟΦΑΕΣ - ΚΑΣΣΑΡΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΙΠΠΟΦΑΕΣ

Ορθόκλαδος φυλλοβόλος θάμνος με αργυρόχρωμα φύλλα. Υ 2-3m Δ 1.50m. Καρποφορία τον Οκτώβριο με κόκκινες- πορτοκαλί ράγες.
Αυτό το προιόν δεν είναι διαθέσιμο.
7,00 €
Προσθήκη
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας,
για μεγάλο αριθμό φυτών
συμπληρώστε την ΦΟΡΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ!
Θα σας απαντήσουμε άμεσα.
Ιπποφαές
Το Ιπποφαές (Hippophae L.) είναι φυλλοβόλος θάμνος που ανήκει στην οικογένεια των Ελαιαγνοειδών. Αν και στη σύγχρονη Ελλάδα χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια, στην αρχαιότητα η χρήση του ήταν πολύ διαδεδομένη. Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν περισσότερη δύναμη, ενώ το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν πιο λαμπερό.

Τα άνθη του είναι μικρά με κίτρινο χρώμα και εμφανίζονται πριν από τα φύλλα σε κλαδιά που είναι ηλικίας τουλάχιστον 2 ετών. Είναι φυτό ανθεκτικό σε ακραίες θερμοκρασίες (από -43 μέχρι 40ο Κελσίου), στην παρουσία αλάτων και στην ξηρασία. Έχει όμως μεγάλη απαίτηση σε πλούσια ηλιοφάνεια για την καλή ανάπτυξή του και δεν ανέχεται σκιερές συνθήκες δίπλα σε μεγαλύτερα δέντρα.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C — περίπου 15 φορές περισσότερη από το πορτοκάλι. Ο καρπός ωστόσο είναι πλούσιος σε καροτενοειδή, βιταμίνη E, αμινοξέα, μέταλλα, β-σιτοστερόλη και πολυφαινολικά οξέα.Επιστροφή στο περιεχόμενο